Fit Factory Split
Blog

Veslanje

29 August, 2019
Ono što često buni početnike je razlika i odabir pravih vježbi kako bi trening bio što potpuniji i cjelovitije aktvirao kompletnu muskulaturu leđa. Povlačenja stimuliraju latissimuse (popularno zvane latovi) i doprinose širini leđa, a veslački pokreti upošljavaju mišiće leđa koji se nalaze bliže kralježnici i zaslužni su za "dubinu", tj. "mesnati" izgled srednjeg dijela leđa.

Dva osnovna tipa pull-vježbi ili vježbi za leđa su: povlačenje odozgo prema dolje, tj. vertikalno povlačenje (pull-ups, chin-ups, povlačenje na lat mašini sa svim varijantama hvatova) i horizontalno povlačenje, odnosno veslanje.


Veslanje se može raditi sa svim mogućim rekvizitima kojih se možete sjetiti (šipka, bučice, sajle, čak i girje). Tako i u teretani FitFactory Split smo vam maksimalno nastojali olakšati trening nudeći najraznovrsniji široki raspon šipki, sajli i bučica. Tako da lako možete izvoditi od najjednostavnijeg veslanja u pretklonu sa šipkom, jednoručnog veslanje bučicama (ili girjama), zatim sjedeće veslanje na sajli, obrnuto veslanje na Smith mašini, T-bar row stanica, veslanja na kosoj klupi.
Podijeli na